Sparing – Slik sparer du penger

Hvorfor bør du spare penger?

Å spare penger er en av de viktigste aspektene ved å bygge rikdom og ha en trygg økonomisk fremtid. Å spare penger gir deg en vei ut av livets usikkerhet og gir deg en mulighet til å nyte et kvalitetsliv.

Å sette til side en sum penger på en systematisk måte kan hjelpe deg med å styre ut av mange hindringer og hindringer i livet.

Den kan støtte deg i nødens time og sikre at familien din har noe å falle tilbake på i tilfelle en uheldig hendelse. Det er mange grunner til å spare penger og flere måter å spare enkelt på.

3 grunner til at du bør spare penger

  1. Det gir trygghet: Å vite at du har en viss mengde akkumulert for tider du trenger, gir deg trygghet. Du kan leve et stressfritt liv med visshet om at du ikke trenger å slite hvis ting tar en uventet vei.
  2. Det gir deg en bedre fremtid: Sparingene dine kan være svaret på en rekke av målene dine. Du kan kjøpe et hus, samle midler til pensjonisttilværelsen din eller kjøpe et kjøretøy. Du kan sikre fremtiden din, hengi deg til det beste livet har å tilby og leve et veldig tilfredsstillende liv.
  3. Du kan planlegge dine kortsiktige mål: Sparing er ikke bare rettet mot langsiktighet. Du kan også dra nytte av sparing på kort sikt. Mange sparer i noen måneder og reiser så.

5 Tips til hvordan du kommer i gang med sparing

1. Få oversikt over forbruket ditt

Det første steget for å begynne å spare penger er å finne ut hvor mye du bruker. Få kontroll på alle utgiftene dine. Registrer utgiftene dine, men det er lettest for deg – penn og papir,eller bare et enkelt regneark.

Når du har dataene dine, organiser tallene etter kategorier, for eksempel drivstoff, mat og lån, og totalen på hver post. Inkluder absoulut alt.

2. Avslutt unødvendige abonnementstjenester

Fjern alle automatisk fornyelse på alle abonnementer du ikke bruker regelmessig, for eksempel Netflix. Hvis du ser nøye gjennom kredittkortet eller kontoutskriften din, kan det hjelpe deg med å markere eventuelle gjentakende utgifter du kan eliminere og øke din sparing.

Og unngå å registrere deg for gratis prøveversjoner som krever betalingsinformasjon, eller i det minste noter eller angi en kalenderpåminnelse om å avbryte før gratisperioden slutter.

3. Bruk 30 dagers regelen

En måte å unngå overforbruk på er å gi deg selv en angrefrist mellom det tidspunktet en vare fanger oppmerksomheten din og når du faktisk foretar kjøpet.

Hvis du handler på nettet, bør du vurdere å legge varen i handlekurven og deretter gå bort til du har hatt mer tid til å tenke over det. Hvis 30 dager virker som for lang tid å vente, kan du prøve kortere perioder som en 24- eller 48-timers forsinkelse.

4. Betal ned dyr gjeld først

Dyr gjeld kan være en stor belastning på det totale budsjettet ditt. Hvis du kan betale ned høyrente gjeld raskere gjennom ekstra betalinger ved bruk av snøball- eller snøskredmetoder, vil du spare på den totale renten og frigjøre deg raskere fra denne byrden. Begynn så å sette pengene i sparing i stedet.

5. Spar penger på mat

Mat er en av de største ukentlige utgiftene for familier i Norge. Fra å sette et budsjett, til å planlegge måltider og oppbevare maten, er det en rekke ting du kan gjøre for å kutte utgiftene dine.