Greit å vite om tiden etter man har fått silikonpupper

silikonpupper

De fleste bruker mest tid på å tenke og gruble på om de skal la seg operere og få seg et sett med silikonpupper. I tillegg går nok tankene til hvilken størrelse de skal velge.

Velges for små implantater så kan man bli misfornøyd og ønsker seg enda en operasjon. Velger man imidlertid for store silikonpupper så kan man kanskje ende opp med å angre hele inngrepet.

Disse tingene gjelder jo egentlig bare som en del av beslutningsprosessen. Tiden etter man har fått satt inn implantater og fått såkalte silikonpupper er nok vel så viktig å fokusere på og forberede seg til. Jo bedre forberedt en er jo mer fornøyd blir man med sine nye silikonpupper.

Hva skjer i de første månedene etter operasjonen?

Det anbefales å sette seg godt inn i hva som kan forventes etter et slikt inngrep. Og ikke minst er det veldig viktig å følge kirurgens anvisninger. Det påvirker både helsen generelt og selve resultatet. Alle ønsker jo et best mulig resultat når en har gått til det store og kostbare skrittet med å få silikonpupper.

  • De første dagene post operativt vil man ofte føle seg trøtt og sliten.
  • Brystene vil også føles sår og hoven i et par dager etter operasjonen.

operasjonen

De fleste som har tatt en plastisk operasjon kan fortelle at tiden etter operasjonen er vel så viktig som selve inngrepet. Kirurgen tar seg av operasjonen, men jobben som må gjøres i etterkant er det en selv som må stå for.

  • Man må regne med at brystene vil være svært følsomme når det kommer til berøring i mer enn en måned etter inngrepet.
  • Huden vil også kunne føles stram i en måned eller mer. Det er fordi kroppen og huden skal forme seg og tilpasse seg rundt de nye implantatene. Når man har fått silikonpupper så må huden strekke seg over en byste som er større og dette tar litt tid.

Deretter vil det utvikles arrvev etter om lag 3 måneder. Arrvevet dannes rundt silikonimplantatene og dette er noe som skjer hos alle.

  • Man bør ikke bruke BH med bøyle da selve bøylen kan være plagsom og ikke minst påvirke selve arrene etter operasjonen.
  • Bruk en kompresjons-BH frem til arrene er grodd og det er trygt å bruke vanlig BH med bøyle igjen.

Soling utendørs samt solarium bør unngås i minimum 1 år etter man har operert og fått silikonpupper. Sol gjør arrene mørke og de kan bli forverret og bli permanent mer synlige.

  • Silikonimplantatene tar ikke skade av solen, det tar lengre tid å kjøle dem ned enn resten av kroppen og dette kan føles ubehagelig.

Hverdagen i etterkant av inngrepet

silikonpupper i etterkant av inngrepet

Kirurgen vil gi anbefalinger når det kommer til aktiviteter, jobb og andre ting post operativt. Det er viktig å følge disse og samtidig lytte til sin egen kropp.

Det tar ikke så altfor lang tid før en kan gå tilbake til en normal hverdag, men som beskrevet tidligere så er det noen justeringer man må foreta seg.

Man skal for eksempel unngå anstrengende fysiske aktiviteter de første ukene etter inngrepet. Da snakker vi om aktiviteter som gjør at blodtrykk og hjertefrekvensen øker. En tommelfingerregel er at man kan begynne med lette og moderate aktiviteter etter om lag 4-5 uker.

Og selvfølgelig er det svært individuelt fra person til person og man skal følge med på helsen og lytte til kroppen. Ta unormale symptomer alvorlig og kontakte kirurgen hvis en opplever at brystene får hevelse og blir tydelig røde eller man får feber.

Beslutningen om å få silikonpupper bør uansett ikke tas for lett og man skal sette seg inn i mulige komplikasjoner som kan oppstå. Alle disse tingene bør gode kirurger informere om i forkant.

Kilder:

https://avivahelse.no/silikonpupper-med-implantat/