Skøyter i hverdagen

Skøyter

Ikke alle har tilgang på et vann hvor man kan gå på skøyter, og foreldre er heller ikke spesielt begeistret for at barna skøyter på isen på en gjenfrosset dam ved en elv, en myr eller et skogsvann. Hvis man går en generasjon eller to tilbake, så var dette løsningen for barn som ønsket å gå på skøyter. Ikke alle har tilgang på en skøytebane i nærheten slik at de kan ha det moro på skøyter uten å reise langt av gårde.

De siste årene har man bygget ut flere skøytebaner flere steder, ofte i forbindelse med skoler. Dette gjør at foreldre i dag ofte kan finne en skøytebane i nærheten av hjemme slik at de slipper å bekymre seg for at barna lærer å gå på skøyter på tynn is tidlig på vinteren eller når våren nærmer seg.

Mange skoler har skøytedager med elevene, og ønsker derfor at de fleste elevene har tilgang på skøyter. I dag kan man finne gode skøyter til barna uten at de koster mye, noe som gjør at man kan gi barna muligheten til å delta på ishockeytreninger, prøve seg på kunstløpsskøyter eller teste hurtigheten sin på lengdeløpsskøyter.

Skøytebaner er i dag tilrettelagt slik at flest mulig skal kunne benytte dem på sin måte. Man har ofte delt opp dagen slik at noen kan lære seg å bevege seg på isen på skøyter, mens andre spurter etter sine motstandere på ishockeyskøyter for å få kontroll over pucken og plassere den i nettet før motstanderen gjør det. Skøyter er ikke bare fart og konkurranse, men man kan også velge seg en bedagelig tur på skøytene enten sammen med familien eller sammen med venner kun for moro skyld. Flere steder har man valgt å gjøre om vann rundt vannfontener i sentrum til et sted hvor man kan nyte noen timer på isen sammen med venner til det siste på hitlistene av musikk.

Ta med familien på skøytebanen

De fleste skøytebaner er åpne for publikum når de ikke brukes av sportslag for trening. Da kan man ofte ta en tur på skøyter uten at kostnaden blir for stor. Man kan velge å leie skøyter på de fleste skøytebaner, eller man kan skaffe seg egne skøyter slik at man har full kontroll over hvordan skøytene passer og hvordan de vedlikeholdes. Godt vedlikeholdte skøyter som er skarpe og i orden, gir bedre mulighet for en behagelig dag på skøytebanen når man benytter dem, og man kan også prestere bedre med gode skøyter som er godt vedlikeholdt.

Ishockey fra tidlig alder

Ishockey

Ishockey er en populær sport mange steder, og mange barn velger å delta på denne formen for konkurranse. Man begynner gjerne tidlig da mange barn blir motivert til dette av sine helter på den profesjonelle skøytebanen. Byer som har gode treningsmuligheter for ishockey, gir disse barna en god sjanse til å lære denne sporten og for å streve seg fremover mot elitelagene. Ikke alle kommer så langt, men de som jobber hardest for å bli bedre, kan en dag dukke opp i eliteserien sammen med sine helter på isen.

Skøytebanen for skoleelever

Skoler er i dag flinke til å gi elevene erfaringer med forskjellige aktiviteter. Dette gjelder også i forhold til å få med barna på skøyter. De skolene som har skøytebaner i nærheten gir barna tilbud om å benytte seg av denne ved forskjellige anledninger. Det er ikke uvanlig at man har en skøytedag, en skidag og andre dager med forskjellige vinteraktiviteter i løpet av en vintersesong på skolene. Da tar lærerne med seg sine elever på skøytebanen slik at de kan få prøve seg på skøyter, enten de har gjort dette flere ganger før, eller de lærer å gå på skøyter for første gang.