Tjene penger på Youtube

YouTube-stjerner er dagens selvlagde kjendiser – folk som har skaffet seg et publikum ved å lage videoinnhold rettet mot undervisning, underholdning, anmeldelse og å være ekstraordinær på nettet.

De fleste av disse kjendisene gjør det de gjør bare for å gjøre det – for oppfylle sitt ønske om  å være kreativ og være foran et publikum.

Å tjene penger er kanskje ikke grunnen til å starte en YouTube-kanal, men mulighetene for å tjene er en hyggelig overraskelse når du først innser hvor mange av dem det er.

Hvordan tjene penger på Youtube?

Publikummet ditt kan låse opp YouTube-kanalens inntjeningspotensiale, som ofte er tilfellet med Instagram-influentere eller bloggere, men det er opprettelsen av flere inntektsstrømmer, gjennom sidevisninger eller bedrifter, som hjelper deg å tjene penger.

Heldigvis finnes det noen kreative måter å tjene penger på YouTube:

  1. Bli med i YouTubes partnerprogram
  2. Selg dine produkter eller varer
  3. La publikum støtte arbeidet ditt gjennom tips og bidrag
  4. Jobb med merkevarer som influencer

YouTubes partnerprogram

Den første inntektsstrømmen du sannsynligvis vil utforske er annonser. Enten du vil tjene penger på YouTube uten å lage videoer eller som innholdsskaper, er det et viktig skritt å bli med i YouTubes partnerprogram og sette opp inntektsgenerering.

Du må godta å følge alle YouTubes retningslinjer for inntektsgenerering og bo i et land eller en region der YouTubes partnerprogram er tilgjengelig. Deretter kan du søke om inntektsgenerering når du har nådd 1000 abonnenter og 4000 timer fra seere det siste året.

Selg dine produkter eller varer

Det er mange produkter å selge som kan hjelpe deg å tjene penger gjennom YouTube-kanalen din. Å selge varer som t-skjorter, kaffekrus, vesker, osv – har en fordel utover inntektene.

Varer øker eksponeringen din ved å sette merkevaren din og personligheten din ut i den offline verden og utdyper forholdet mellom deg og fansen din når de bokstavelig talt “kjøper” seg til det du gjør.

Tips og bidrag fra ditt publikum

I likhet med crowdfunding av et prosjekt, kan du også sette opp «fanfinansiering»-steraming for å hente donasjoner fra publikummet ditt.

Som skaper bidrar du med stemmen din til internett uten å tvinge publikum til å betale for adgang. Så hvis du tilbyr godt innhold, kan publikum være tilbøyelige til å støtte deg fortløpende.

Mange plattformer tilbyr skapere et annet sted for folk å oppdage innholdet deres og en måte å engasjere sitt mest lojale publikum og belønne dem for deres støtte.

Noen populære alternativer for bidrag fra fans inkluderer:

YouTubes Superchat 

Superchat er en funksjon som brukes når du sender direkte på YouTube. Den lar deg lage en plass å klikke der seerne dine kan donere når og hvor mye de føler for å bidra. Du må konfigurere YouTube-kontoen din for annonsering, som beskrevet ovenfor.

Medlemskap

Medlemskap lar seerne støtte kanalen din gjennom månedlige betalinger i bytte mot medlemsfordeler. I likhet med Superchat må du være en del av YouTubes partnerprogram for å få tilgang til denne funksjonen.

Patreon

Medlemskapplattformen som gjør det enkelt for skapere å få betalt. Fans kan abonnere på favoritt skaperne deres for så lite som en dollar i måneden og motta eksklusive belønninger.

Jobb med merkevarer som influencer

Merkevarer investerer mer og mer i influencer-markedsføring og sponsing, og bruker sine typisk store annonsebudsjetter på influencere som allerede har vunnet lojaliteten til publikum.

Dette skaper en enorm mulighet for deg som skaper hvis du kan forhandle frem de riktige avtalene.

I følge data fra WebFX er de potensielle prisene for influencer-markedsføring på YouTube:

  • 2000 NOK per video for en YouTuber med 10 000 abonnenter
  • 20 000 NOK per video for en YouTuber med 100 000 abonnenter
  • 200 000 NOK per video for en YouTuber med 1 000 000 abonnenter

Avhengig av innflytelsen din – publikums demografi, innholdskvalitet og hvor unik og lønnsom nisjen din er – kan du kanskje forhandle frem en bedre avtale hvis merkevaren passer godt.

Nøkkelen når du samarbeider med sponset innhold er å være åpen om det, ikke støtte noe du faktisk ikke liker eller tror på, og være klar med publikum om hvorfor du gjør det.

Hvor mange visninger trenger du på YouTube for å tjene penger?

Den gjennomsnittlige YouTube-kanalen kan motta rundt $18 per 1000 annonsevisninger, som tilsvarer rundt $3 til $5 per videovisning, ifølge data fra Influencer Marketing Hub.

Antall visninger du får, korrelerer ikke med inntektene du har opptjent. Hvis videoen din får tusenvis av visninger, men ingen ser eller klikker på annonsen, vil du ikke tjene penger. Dette er på grunn av YouTubes kriterier for fakturering annonsører: en seer må klikke på en annonse eller se video annonsen i sin helhet (10, 15 eller 30 sekunder) for at du skal få betalt.

Hvor mange abonnenter trenger du på YouTube for å tjene penger?

For å begynne å tjene penger direkte gjennom YouTube, må du ha minst 1000 abonnenter og 4000 timer med seertid det siste året. Når du når det, kan du søke på YouTubes partnerprogram og tjene penger på kanalen din gjennom annonser, abonnementer og medlemskap.

Et område hvor du kan tjene penger som nybegynner med et lite antall abonnenter er affiliate marketing. Nisje som matanmeldelser, produkt åpninger og topp [X] lister er populære emner for YouTubere. 

Du kan tjene penger når de kjøper tilknyttede produkter fra videoen din, kontra et annonseklikk eller videovisning.